Onze visie

Alle Nederlandse kinderen 1 keer per week judoles, het hele jaar door.

Met LIV Judo hopen Peter en Jeroen een sterke verandering te brengen in de huidige Nederlandse maatschappij. Volgens hen kan judo een overtuigende hulp zijn voor diverse problematieken, zoals overgewicht, pesterij, agressie en werkdruk in het onderwijs. In alle opzichten stelt LIV Judo het welzijn van kinderen altijd centraal!

Zij durven groot te dromen en willen de diensten, en dus de voordelen, van LIV Judo op landelijk niveau uitbreiden:

 “Wat wij willen bereiken, als we groot mogen dromen en dit is precies wat wij doen, is dat alle kinderen in Nederland standaard één keer in de week, naast de reguliere gymlessen, lekker met zijn allen judoën. Gewoon omdat het leuk en goed voor je is!”

Voordelen voor andere betrokken partijen

Naast de samenwerking met scholen, gemeentes, judoleraren en judoscholen, wil LIV Judo ook graag de voordelen van deze mooie onderneming aan andere partijen bewijzen, zoals andere sportbonden en zorgverzekeraars. Kinderen die een betere motorische ontwikkeling hebben en goed leren vallen tijdens de judolessen krijgen minder blessures. Minder kinderen die geblesseerd raken betekent ook gelijk minder kinderen bij de EHBO en minder uitval bij sportverenigingen.

Wist je dat…

… in 2016 gemiddeld iedere week 700 kinderen bij de EHBO kwamen door school- en val gerelateerde ongelukken?

LIV Judo helpt graag mee om deze cijfers significant naar beneden te halen!

Onze visie

Als je twee ambitieuze en enthousiaste ondernemers bij elkaar zet, krijg je verrassende en innovatieve ideeën. Dit is precies wat er gebeurd is met Peter en Jeroen, met als resultaat LIV Judo.

“Wij hebben gemerkt dat er in 2018 nog steeds te veel kinderen met overgewicht kampen. Zelfs in Nederland waar sporten de normaalste zaak van de wereld lijkt te zijn.

Daarnaast worden bepaalde essentiële normen en waarden te karig toegepast, of simpelweg vergeten, in onze maatschappij. Zo komen we bijvoorbeeld op het nieuws thema’s tegen als de angst van leerkrachten voor hun leerlingen. Hier blijven we ons over verbazen.

Wij vinden deze onderwerpen uitermate belangrijk en doen er graag iets aan. Uit deze brede problematiek en onze eigen passie voor judo is LIV Judo ontstaan.

Met LIV Judo geven wij kinderen de kans om te bewegen, om zich motorisch te ontwikkelen en om sociaal-emotionele waarden te leren en/of te versterken. Dit allemaal volgens de regels en mét respect voor zichzelf en voor anderen!”